KVINNOWEEKEND

på Alskat 5–6.4.2019

Tema: Förnöjsamhet

Yvonne Terlinden m.fl.

Välkommen att fira ett vårvinterdygn i gemenskapens tecken på Alskat! Vi får tillsammans dela tankar, liv och tro med förnöjsamhet som en grundton. Yvonne Terlinden vägleder oss kring det temat. Yvonne är familjeterapeut och präst, verksam i södra Finland. På fredag firar vi Ionamässa.  På programmet finns även sång och musik, god mat och tid för promenader och vila.

I weekenden medverkar även Hanna Jern, Nanna Rosengård m.fl..

Förnöjsamhet är en livshållning som balanserar mellan rastlös ambition och lättja, mellan ett otämjt habegär och osunt förnekande av egna behov, mellan självtillräcklighet och självutplåning. Förnöjsamheten frigör tacksamhet och lovsång, den är uttryck för förtröstan och förtroende. Tillsammans funderar vi på hur vi kan odla förnöjsamhet, och vad det har för betydelse för oss själva, kyrkan och världen.

Workshoppar på lördag eftermiddag:

1. För att vi ska mötas Yvonne Terlinden Vad är det som gör det svårt att mötas? Vilka är goda relationers grundpelare och hur kan vi stärka dem? Med utgångspunkt i forskning kring lyckliga relationer samtalar vi om situationer där vi skulle vilja mötas och bli mötta.

2. För hjärtats bön Johanna Levälahti För hjärtats bön är Guds väsen och vår position i förhållande till Gud centrala element. Jesus har öppnat vägen och när vi vilar i hans verk kan vi leva i en uppriktig, hjärtats gemenskap med Herren. Utgångspunkten är att Gud är trofast och kallar oss till gemenskap (1 Kor 1: 9).

3. För en god känsla i kroppen, Bettina Backström-Widjeskog Vi fokuserar på att skapa en mjuk och lugn känsla i kroppen genom välgörande rörelser för axlar och rygg samt enkla men djupgående töjningar. Då kroppen kan slappna av kan också tankarna slappna av. Mjuka kläder, extra tröja/sockor och gympamatta behövs.

4. För handens och ögats glädje Ann-Chatrin Snickars-Hoxell Vi gör en ljuslykta med makrameknutar av bomullsgarn och återanvända glasburkar. Ta med en egen 1-3 liters glasburk!

Ange vilken workshop du vill delta i när du anmäler dej.

Drop in fredag kväll från kl. 17.30 (mat kl. 18). Hemfärd lördag vid 17-tiden.

Pris 60€. För studerande, vårdlediga, arbetssökande och sjukpensionärer 50€.

Anmälan senast ons. 27.3 via Vasa sv. församling www.vasasvenskaforsamling.fi/kom-med/anmalningar. Mera info från KU:s kansli, 045 234 8073 (Maria) eller Hanna Jern, 044 480 8327.

Ta med egna lakan & handduk, bibel, inneskor/yllesockor.

PRELIMINÄRT DAGSPROGRAM

17.30- Drop in och inkvartering

18.00 Kvällsmat (+kaffe/te)

19.00 Välkommen! Hanna Jern, Nanna Rosengård m.fl.

19.15 ”Förnöjsamhet” Yvonne Terlinden

20.00 Ionamässa Hanna Jern, Yvonne Terlinden, Pia Boije m.fl.

Efteråt valfritt program:

- Lovsång & förbön, Nanna Rosengård m.fl.

- Bastubad

- Nattmat & samtal

8.00-9.00 Frukost

9.00 Sing in. Morgonandakt, Maj-Britt Anderssén

9.30 ”Förnöjsamhet” Yvonne Terlinden (paus i mitten)

12.00 Lunch med efterrätt (+kaffe/te), tid för vila/promenad m.m.

14.00 Workshoppar

1. För att vi ska mötas Yvonne Terlinden

2. För hjärtats bön Johanna Levälahti

3. För en god känsla i kroppen Bettina Backström-Widjeskog

4. För handens och ögats glädje Ann-Chatrin Snickars-Hoxell

15.30 Afternoon tea med salt & sött

16.00Förnöjsamhet”, avslutande samling med Yvonne Terlinden, Hanna Jern m.fl.