Humming People

Sebastian Sundqvist Trio &

Rebecka Lidman

Marey

Viktor Asplund

 

 

 

Känner du den också? Den där längtan till midsommaren som skaver i bakhuvudet som en lite för tajt trucker-keps? Du kollar snabbt i kalendern och inser, något missnöjd, att det bara är april ännu. Men oroa dig inte! –Det går snabbt, och snart är midsommaren här och du får äntligen åka till Pörkenäs och ta del av Midsummer ’19!

Årets Midsummerfestival kommer garanterat att bli midsommarhelgens bästa festival i Jakobstadsnejden, ja, kanske rent av i hela Österbotten. Programmet kommer bland annat att inkludera undervisning av Larsmos egen Viktor Asplund och musikframträdanden av Humming People, Sebastian Sundqvist Trio & Rebecka Lidman samt Marey.

Humming People är ett tvättäkta norskt americanaband, och därtill ett sällsynt världsvant band som turnerat världen runt och bland annat spelat i USA, Storbritannien, Holland, Ryssland, Danmark, Sverige, Kambodja och Etiopien. Snart kan de också skriva in Pörkenäs på CV:n. Humming People väver in influenser från Johnny Cash och Bob Dylan i sin ytterst personliga, robusta och stilfulla musikaliska framträdelseform. Bandets texter berör ofta livets baksidor, trasiga livsöden som kulminerat i missbruk eller fångenskap, men också ett evigt hopp om upprättelse. Humming People är det där bandet du kanske inte visste att du alltid velat se live. I sommar har du äntligen chansen. –Ta den!
Sebastian Sundqvist Trio är en ensemble som är verksam i Jakobstad med omnejd. Trion består av Sebastian Sundqvist, Jonathan Bäckström och Anton Sundell. Under Midsummer får de dessutom förstärkning av solisten Rebecka Lidman. Vi har rimliga skäl att misstänka att de kommer att svara för festivalens jazzigaste inslag.

Marey (Maryelle Steffansson) är en finländsk låtskrivare och sångerska med rötterna i Borgå. Marey beskriver själv sin musik som ”sammansatt av drömska ljudlandskap och 80–talsvibbar”. Om du vill låta dig hänföras av ett unikt och atmosfäriskt sound ska du alltså definitivt bonga Mareys spelning på Midsummer.

Jakob Backlund