• Kvinnoweekend

Tema: Vid din sida

Eleonore Gustafsson m.fl.

Årets KUng-team: Linda och Henrik Mård

Fjolårets KUng-team, paret Mård, ger vidare rollen till årets KUng-team som består av Linda och Henrik Mård. De kommer under sommaren att resa runt till olika konfirmandläger och ungdomssamlingar i vårt stift, samt vara med i planeringen och genomförandet av Midsummer och sommarlägret i Pieksämäki.

Linda och Henrik gifte sig sommaren 2017 och kommer under våren att vara bosatta i Vasa. Linda studerar till gymnastiklärare i Jyväskylä men kommer att göra auskulteringen i Vasa och Henrik jobbar sedan fyra år tillbaka som akutvårdare i Jakobstad. De tycker båda två mycket om att träna och idrotta.

Några veckor innan paret kontaktades med erbjudandet om att vara sommarens KUng-team hade Linda berättat för Henrik att hon någon sommar skulle vilja vara KUng. De konstaterar att erbjudandet kom som på beställning och att den önskningen snabbt slog in. De ser mycket framemot sommaren och arbetet som väntar. Både Linda och Henrik har tidigare tillbringat mycket tid på olika skriftskolor eftersom de varit med som hjälpledare. Nu tycker de det ska bli roligt att igen få ta del av skriftskolorna och vara med och undervisa konfirmanderna. Henrik trivs med att undervisa och likaså gör också Linda. Linda tycker att temat relationer är både roligt, intressant och spännande att undervisa och diskutera. Annat som de ser framemot med sommaren är sommarlägret och de nya människomötena. Linda har tidigare varit med på sommarlägret medan det för Henrik kommer att bli en ny erfarenhet. Henrik tycker det ska bli roligt med en annorlunda sommar som skiljer sig från hans nuvarande arbetsuppgifter.

Samtidigt som de ser mycket framemot sommaren och tycker det ska bli roligt att få börja på med arbetet ser de även en del utmaningar. En av utmaningarna de kommer att ställas inför är att jobba tillsammans, vilket de inte i denna utsträckning tidigare gjort. Linda berättar att de har väldigt olika sätt att arbeta på, såsom att hon ofta tar snabba beslut och inte alltid funderar kring dem så länge, medan Henrik är lite mera motsatsen. Men snabbt konstaterar de båda att det har ju fungerat bra i vardagen och genom att man jobbar på olika sätt så kompletterar man varandra och kan lära av varandra.

Hör av er om ni vill boka dem men kom också ihåg dem i era böner. Vi på Kyrkans Ungdom ser framemot att få börja jobba tillsammans med Linda och Henrik och är mycket glada över att de tog sig an uppgiften. Nu önskar vi att sommaren snabbt skulle vara här!

Sabina Wallis

******************************************************

KUng 18-insamlingen har startat

Vi behöver din hjälp för att nå målet på 12 000€. Kom gärna ihåg KUng-teamet i förbön.

KUng kontot: Förbundet Kyrkans Ungdom FI49 4055 0010 0277 26
Använd gärna referensnumret 5005.

Förbundet Kyrkans Ungdom r.f:s KUng-insamling för ungdomsprojekt sommaren 2017. Penninginsamlingstillstånd RA/2016/939 utfärdat av Polisstyrelsen 28.12.2016 för 1.1.2017-31.12.2018, hela landet utom Åland.