• Bli medlem 

    i KU

    Är du under 25 år kan du bl.a. få rabatt på Sommarlägret

     

     

     

1. Levande församling Eskil Hofverberg
Bibeln rymmer höga tankar om församlingen. Vi tar del av inspirerande exempel på levande församlingar i Norden. Våra utmaningar blir: Vad får en kyrka att växa och hur ser vår vision för vår lokala församling ut?

2. ”Leve fortsättarna!” Om själens friskvård Liselotte J Andersson
Om den utmanande livskonsten att kunna segla i medvind och motvind och när det inte blåser alls. Vad betyder förebilder, hemmahamn och resmål? Vilken skillnad gör det att ha Jesus ombord?

3. Bibelkurs (fm) Jockum Krokfors (ons-fre) Benjamin Sandell (lör-sön)
Gud har uppenbarat sig för oss i Bibeln. Vi har en tradition där vi ofta läser enskilda avsnitt, kapitel eller t.o.m. verser i vårt bibelstudium. Ända består vår Bibel av hela böcker. Under kursen vill vi därför fokusera på bibelböckerna som helheter. I studiet av Gamla Testamentet väljer vi ut några böcker som ”case studies” ur de historiska, de poetiska och de profetiska bibelböckerna. I studiet av Nya Testamentet ser vi på hur trådarna som börjar i GT kring Guds förbund och löftet om Messias får sin uppfyllelse i Jesus. Vi ser på hur evangelierna, breven och NT:s övriga böcker alla kretsar kring Jesus som kung och frälsare för vår värld.

4. In i bönens värld (em) Stefan Äng
Är du som jag att du tror att bön är jätteviktigt, men inte alltid har så lätt för att be? Då är den här kursen kanske för dig. Under kursens gång diskuterar vi vår egen erfarenhet av bön och tittar på olika verktyg som genom kyrkans historia använts som hjälpmedel för bönelivet. Vi provar på olika böneformer och funderar tillsammans på vad de väcker i oss. Till kursen behöver du en Bibel (valfri översättning) och anteckningsmaterial.

5. Fokus: Mellanöstern (em) Svante Lundgren
Hur ser Syrien efter kriget ut? Uppstår ett självständigt Kurdistan? Har de kristna en framtid i Mellanöstern? Svante Lundgren, forskare vid Centrum för Mellanösternstudier vid Lunds universitet, ger perspektiv på en region som fortsätter att leverera oroväckande nyheter.

6. Att vara småbarnsförälder  Vivian &  Boris Salo, Johanna & Per-Richard Levälahti
En kurs för dig som är förälder till barn i åldern 0-10 år.  Vi använder kursmaterial och DVD-undervisning av Nicky och Sila Lee, textad till svenska, samtalar i par och i grupper om föräldraskapets glädje och utmaningar. Deltagarhäfte 10€.  

7. Streetsmart (18+) Marcus Olson
Hur kan jag leva trovärdigt som Jesu efterföljare bland folk som står utanför min bubbla? Hur ska vi föra oss och föra Jesussamtal på krogen, fester, gatan, i arbetet och i studievärlden. Hur får vi tron att fungera i verkligheten?

8. #timeout (17-24 år, max 15 pers) Mia Anderssén-Löf & Charlotta Elenius
Tempot är högt och frågorna många för dig som är ung vuxen. Läge för en #time-out? I det här intensiva livsskedet erbjuder kursen dig en möjlighet att fundera och diskutera aktuella teman, t.ex. jagbygget, de stora valen, tron och relationerna.

9. Freedom (15+) Alexander Nykvist & Hanna Maria Johansson
En kurs för dig som längtar efter ett fartfyllt liv med Gud! Under denna kurs utforskar vi vad det innebär att vandra med Gud i frihet. På förmiddagen är vi ute och rör på oss och på eftermiddagen funderar vi tillsammans om livet som kristen.

10. PowerRangers (11-14 år) Miko Nylund & André Ravall
Kursen för dig som vill ha det lilla extra. Du får lära dig om bibelns superhjältar samtidigt som du själv får utmana dig med spännande äventyr, samarbete och roliga utmaningar. Kom med på en häftig kurs och ta fram hjälten inom dig!

11. Blåsorkester  Ingmar Byskata
Vi övar och spelar både gammalt och nytt för att fira lägrets 50 år! Nya också välkomna med!

12. Lägerkör  Malin Storbjörk
Lägerkören för alla åldrar, som sjunger sånger från när och fjärran ur olika kristna traditioner. Vi sjunger från våra hjärtan och söker en gemensam klang!

13. Rockverkstad för vuxna  Egon Veevo (tis-fre), Petter Näse (fre-sön)
Musiklek på största allvar och med maximal lekfullhet. Alla nivåer välkomna, både nybörjare, proffs och såna som glömt bort vad de en gång kunde. För sångare och instrumentalister. Eget instrument med.

14. Into the Fire  Ville Kavilo (max 15 pers)
Gastronauter, rusta er för kamp! Vi för tillsammans en passionerad kamp för köttets frestelser. Vi djupdyker in i bland annat sydamerikansk asado, amerikansk BBQ, japansk kabayaki och traditionell grillning. Smakar det så kostar det, så en kursavgift för ingredienser tillkommer.

15. Lettering  Sofie Björkgren-Näse
Häng med och rita vanliga och ovanliga bokstavsformer. Du kan grunderna, du kan skriva bokstäver, sedan är det bara att bygga på med block, 3D, skuggor och dekorationer. Vi samlar även inspiration, planerar kompositioner och bokstavsillustrationer av citat.

16. Stickglädje  Maria Holmgård
Med sprakande färger och inspirerade av Tantulltuss stickar vi flerfärgade sockor med vackra mönster. Dessutom prövar vi att sticka sockor på rundstickor med magic loop och s.k. tå-upp-sockor. Eget garn och stickor medtages.

17. Skrivarkurs (15+, max 15 pers) Karin Erlandsson
Hur skriver man en bok? Hur utvecklas man som skribent? En kurs om hur man kommer i gång med sitt bokprojekt, vad man gör i mitten och vad som händer sen. Också en inspirationskurs för de som bara vill skriva mer i största allmänhet. På fm gemensamma övningar och föreläsningar, på em tid för eget skrivande och möjlighet till personlig handledning.

18. Grundkurs i havskajakpaddling  Jukka Aarnio
Under kursdagarna går vi igenom grunderna i havskajakpaddling. Inga förkunskaper behövs. Deltagarna bör vara simkunniga, i normal hälsa och 15 år fyllda. Ta gärna med egen kajak samt utrustning. Behöver du hyra kajak eller har du frågor, kontakta kursledaren.

19. Den vuxnes motionspass (fm) Niklas Storbacka
”Fysisk träning är nyttig på sitt sätt, men gudsfruktan är nyttig på allt sätt” (1Tim 4:8) Får du den andliga träningen på annat håll är de vuxnas motionspass en kurs där du får hjälp med den fysiska träningen under lägerveckan. Vi svettas tillsammans och prövar på olika sporter. Välkomna med alla bänkidrottare, vardagsmotionärer och vinnarskallar. Gott humör och glimten i ögat medtas.

20. MamaTraining (em) Fanny Indola
MamaTraining är för dig som vill stärka din hållning, bäckenbotten och djupa magmuskulaturen. Börja din resa att bli stark inifrån och ut. Kursen innehåller både teori och praktik. Du får tips om hur du efter kursen kan fortsätter att stärka din kropp. Passar gravida samt mammor (oberoende barnens ålder!) Ta med vattenflaska och liggunderlag. Babyn får även delta i kursen!

21. Volleyboll (13+, max 30 pers) Tommy Mikkonen & Matias Snickars
Är du nybörjare eller proffs? Ingen skilllnad! Kursen är öppen för alla som tycker om svett och sand på sin kropp. Vi tränar och spelar, men det viktigaste är att vi har roligt tillsammans! Har du egen boll får du gärna ta med den. Om vädret är dåligt spelar vi inomhus, så ta också med dig inneskor och knäskydd om du har.

22. Strandlinjen (13+) Mattias Eklund & Rebecka Sandbacka
Älskar du strandliv och gillar att lära känna människor, så är detta kursen för dig! Vi spelar volley, strandfotis, leker både på stranden och i vattnet, har det skoj helt enkelt! På em varvar vi ner lite med sol, chill och diskussioner. Kom med och upplev strandhäng när det är som bäst!

23. Fotboll Tony Rasmus & Lukas Rasmus
Kom och lira fotboll med oss! Kursen är till för både killar och tjejer, både nybörjare och längre hunna! Vi tränar bollteknik, spelar och har kul! Ta med fotbollsskor, benskydd och egen boll om du har.
a. 7-10 år
b. 11-14 år

24. Filmskola (10+, max 12 pers) Robert Hedengren
Kursen för dig som vill göra sketcher och öva dig i att filma. Vi gör praktiska övningar och fokuserar på olika delar av filmarbetet: Manus, bildberättande, inspelning och klipp. Ifall du har en videokamera och en dator med klipprogram som du redan kan använda, får du gärna ta med den.

25. Masterchef jr (9-13 år, max 20 pers) Lina Skogvall
Packa förklädet och häng med in i köket! Vi kokar och bakar både salt och sött.

26. Utmaningen (8-11 år)
Ludvig Andersson & Susanna Björkstrand
Tycker du om att röra på dig, samarbeta med andra och testa dina egna gränser? På kursen får du göra allt det och mycket mer. Det blir spännande äventyr, tuffa utmaningar för kropp och knopp och mycket lek och skoj! Antar du utmaningen?

27. Pysselkurs (7+) Hanna-Madeleine Andersson
Vi pysslar med smått och med stort och lär oss tillsammans nya tekniker som vi kan ha roligt med. Ta med en gammal (eller ny) T-skjorta som du vill pimpa upp lite. Vi ses!

28. Ronja & Birk (6-8 år)
Fanny Willman & Anna Westerlund
Tycker du om att leka och busa både ute och inne? Häng med på lägrets roligaste kurs!

29. Dagklubb

a. 1-3 år Luisa TastCamilla Österberg, Anna-Maria Bäckman

Vi leker, pysslar, sjunger och lär oss mera om Jesus - vår bästa Vän! På barnens villkor med eller utan förälder/annan vuxen.

b. 4-5 år Carolina Myrskog, Iselin Nylund, Maryelle Steffansson, Julia Svenfors

Vi leker, pysslar, sjunger rörelsesånger, ber och lär oss mer om bibeln och vår bäste vän och kung - Jesus! 

30. Samtal vid sandlådan (fm) Jenny Pulkkinen.

Kom och dela gemenskapen och samtalen med andra vuxna om småbarnstidens möjligheter och utmaningar, medan barnen leker i sandlådan eller sover i vagnen. Andakt.