Välkommen in i vila och gemenskap!

Vi som jobbar med årets kvinnoweekend hoppas att hela du ska få en skön tid med Gud – och oss – vid din sida.
Vår gästtalare Eleonore Gustafsson är pastor i Evangeliska Frikyrkan och leder en församlingsplantering i en mångkulturell stadsdel i Linköping. Hon är skribent och har medverkat i fyra antologier samt skriver krönikor i den kristna dagstidningen Dagen. Hon leder också ibland retreater, bl.a. på Nya Slottet Bjärka-Säby. Hon älskar att sticka, framför allt Shetlandsmönster.

Att vara kristen innebär att vara förenad med Jesus. I oss pulserar gudomligt liv. Men detta liv kan se olika ut eftersom Jesu liv bestod av olika faser. Allt från livet som snickarson i Nasaret till livet som ångestfylld bedjare i Getsemane. Därför behöver vi lära oss att ta vår puls, kristuspulsen, för att upptäcka på vilket sätt jag är förenad med Jesus just nu. Så att jag kan vila i insikten om att Jesus alltid är vid min sida, oavsett livssituation.

Under weekenden medverkar också Mia Anderssén-Löf m.fl. Det blir olika workshoppar, nattvardsmässa, lovsång & förbön samt tid för promenader, gemenskap och vila.

Workshoppar på lördag eftermiddag:

1. Bibelmeditation Eleonore Gustafsson Det finns olika sätt att läsa Bibeln. I 2 Kor 3:15-18 uppmanar Paulus oss att läsa Bibeln utan slöja, att skåda Guds ansikte genom sin bibelläsning. Men hur gör man det? Här får du lära dig ett sätt att meditera över en bibeltext som möjliggör detta. Du kommer också att få testa det här sättet att meditera.

2. Tillsammans i praktiken Mia Anderssén-Löf & Charlotta Elenius Du har människor vid din sida och är själv vid någons sida – både i flyktiga möten och i närmare relationer. Här får du nya tankar och grepp i att vara medmänniska. Hur visar jag omtanke? Hur blir jag bättre på att prata och lyssna? Hurudan är jag i mötet med andra?

3. Skaparglädje med akvareller Sara Rasmus Har du en motiverande text, ett bibelord eller något annat du vill föreviga? Varför inte rama in det i en krans av blommor målade i vattenfärger? Välkommen med att inspireras och experimentera!

4. Bastupanelen Maria ”Mimmi” Östman Kom och njut en stund sida vid sida. Få ställen är så socialt kravlösa som bastun. Man får prata eller vara tyst, helt som det passar en själv, kanske vill man sköta om sin kropp eller utmana sig själv med ett dopp. It’s up to you, vi ses i strandbastun!

Ange vilken workshop du vill delta i när du anmäler dej.

Drop in fredag kväll från kl. 17.15, mat kl. 18. Hemfärd lördag vid 17.30-tiden.

Pris 75€. För studerande, vårdlediga, arbetssökande och sjukpensionärer 60€.

Anmälan senast ons. 26.9 här eller till KU:s kansli, tel. 045 2348073.

Ta med egna lakan & handduk, bibel, inneskor (yllesockor).

Preliminärt dagsprogram

Fredag 5.10

17.15- Drop in och inkvartering

17.45- Kvällsmat (+kaffe/te)

18.45- Sing in

19.00 Välkommen! Mia Anderssén-Löf

Vid din sida”, Eleonore Gustafsson

20.00 Kvällsmässa Mia A-Löf m.fl.

Efteråt valfritt program:

- Lovsång & förbön

• Bastu (bastun varm från ca 21)

• Nattmat på loftet

Lördag 6.10

8.00- 9.00 Frukost

9.00 Sing in

9.15 Morgonandakt

9.30-12.00 ”Vid din sida" Eleonore G. (ca halv timmes paus 10.30-11.00)

12.00 Lunch med efterrätt (+kaffe/te), tid för vila/promenad m.m.

14.00 Workshoppar

1. Bibelmeditation, Eleonore G.

2. Tillsammans i praktiken Mia A-Löf & Charlotta Elenius

3. Skaparglädje med akvareller Sara Rasmus

4. Bastupanelen Maria ”Mimmi” Östman

15.30 Fika på loftet (kaffe/te, saft, frukt)

16.00 ”Vid din sida”, avslutande samling med Eleonore G, Mia A-L m.fl.

17.00 Kvällsmat