• Bli medlem

i KU

Är du under 25 år kan du bl.a. få rabatt på Sommarlägret

KU:s seniorresa går år 2018 till Dalarna. Vi bor på stiftsgården i Rättvik och gör dagsutflykter till de bästa sevärdheterna i trakten; gamla kyrkor, Carl Larsson gården, vi bekantar oss med dalahästarnas tillverkning, gör en lunchkryssning på vackra Siljan och mycket mer. Kom med på en oförglömlig resa!

Bibelstudier: Erik Vikström

Prel. pris: 725 €

Preliminärt program

Följ med på en oförglömlig resa till ett av Sveriges vackraste och mest välbesökta landskap - Dalarna. Porlande bäckar, glittrande sjöar, mäktiga skogar och bördiga nejder. Vi bor tre nätter på Stiftsgården i Rättvik som finns mitt i Siljansbygden i Dalarnas vackra natur. Härifrån gör vi utflykter och besöker smultronställen runt om Siljan. Här finns Hantverksbyn med alla dess skickliga hantverkare, Dalahästtillverkningen i Nusnäs, Vasaloppsmålet, Rättviks kyrka och mycket mer.

Vi hinner även via Falun och Carl Larsson gården och besöker Sigtuna på hemresan.

1) Tisdag 28.8: Hemorten-Åbo

Bussen startar med uppsamling av resenärer och vi kör med paus för en sen buffélunch vid Vuojoen Kartano i Eurajoki. Bibelstudium i bussen. Vi fortsätter ner till Åbo där Viking Grace avgår kl. 20:55. Inkvartering i I4-hytter (för 2 personer). Kvällen fri.

2) Onsdag 29.8: Stockholm-Rättvik

Ankomst till Stockholm kl. 06:30 och frukost i Enköping blir en perfekt början på en fin resa. På förmiddagen kommer vi fram till Dalarna där vi börjar med ett besök i Falun och Carl Larsson gården. Vi äter lunch i dessa trakter och fortsätter vidare fram till Rättvik och Stiftsgården i Rättvik som är vår logiplats i 3 nätter. Vi bor i ombonade rum och njuter av den avslappnade atmosfären som bara Dalarna kan erbjuda. Ett besök i ståtliga Rättvik kyrka. Gemensam middag till kvällen och samling i kapellet.

3) Torsdag 30.8: Siljan

Efter frukost och morgonmässa har vi tid att ta oss upp till Vidablick, ett utsiktstorn som är 28 m högt och ligger på en höjd av 352 m över havet. Härifrån har man en otrolig utsikt över Siljan och kyrkorna runtom. Vi gör också besök i Hantverkarbyn, med alla de skickliga hantverkarna som finns där på plats. Färden fortsätter vidare mot Leksand därifrån vi gör en lunchkryssning med m/s Gustaf Wasa på Siljan. En idyllisk båtfärd där vi ser bygden från sjösidan. Bussen väntar på oss och vi kör den vackra gamla vägen genom Tällberga tillbaka till vår logi plats. Övernattning på samma hotell och gemensam middag vid Stiftsgården. Kvällsmässa kl. 20:00 i kapellet.

4) Fredag 31.8: Nusnäs, Mora

Hotellfrukost och morgonmässa. Idag besöker vi Nils Olssons Hemslöjd i Nusnäs där vi får se hur den äkta dalahästen blir till. Vi får höra om arbetet från en vanlig träbit till en fint målad och lackad dalahäst, och naturligtvis köper vi hem en eller annan häst som minne. I Mora intill Vasaloppsmålet, med den välkända devisen ’I fäders spår för framtids segrar’, finns Vasaloppsmuséet. Här hittar vi många häpnadsväckande fakta och intressanta berättelser om tidigare skidåkare. Lunch i Mora och efter lunchen fortsätter färden upp till Fryksåsens fäbod där vi beundrar utsikten över bygden. Vi återvänder till stiftsgården för middag. I kväll firar vi kvällsmässa i kapellet vid vår logiplats.

5) Lördag 1.9: Rättvik - Sigtuna-Stockholm

Frukost, morgonmässa och utcheckning och vi lämnar den fantastiska Siljansbygden bakom oss. Färden går mot Sigtuna, en plats som rymmer minnen från alla tider. Kyrkor och ruiner, slott och torparbyar, minsta rådhuset och den största flygplatsen – alla är de en del av vår historia och alla är värda ett besök. Här finns Sveriges första gågata – platsen för Sveriges födelse. Vi har en lokal guide med oss som visar oss de främsta sevärdheterna och berättar om bygden. Vi äter gemensam lunch i Sigtuna före vi lämnar staden och kör mot Stockholm och terminalen där Viking Line m/s Amorella avgår kl. 20:00. Vi inkvarterar oss i B4 hytter och kvällen fri ombord.

6) Söndag 2.9: Åbo-hemtrakten

Sjöfrukost ombord och vi kommer i land kl. 07:35. Bussen kör till hemtrakterna med lämpliga pauser längs med vägen. Hemma på eftermiddagen.

Resedatum: 28.8-2.9.2018, tisdag-söndag, 6 dagar

Preliminärt pris: 725€/person Grupp: 40-60 pers.

I priset ingår:

• Bussresa enligt programmet

• Båtresa Åbo-Stockholm-Åbo inkl. hyttplats

• 3 nätter på Stiftsgården i Rättvik i 2-pers. rum

• 5 hotellfrukostar

• 5 lätta luncher

• 3 middagar

• Kryssning på Siljan

• Inträden: Nusnäs, Vasaloppsmuséet

• Guide vid Sigtuna

• Chaufför

I priset ingår inte:

• Reseförsäkring

• Enkelrumstillägg

• Övriga måltider

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i resans program och pris.

Mer info och anmälning till Förbundet Kyrkans Ungdoms kansli:

Tfn 0452348073